V grantovom programe Koren(i)e Šariša rozdelia 660-tisíc Sk

09.12.2007 Prešov

Prešov 9. decembra (TASR) - Sumu 660-tisíc Sk rozdelia autorom úspešných projektov v novom grantovom programe Koren(i)e Šariša. Darcom celého objemu financií je firma Pivovary Topvar, a. s. , Topoľčany so svojím závodom ...
Program otvorili 3. decembra a uzávierka podávania žiadostí o podporu je 29. februára 2008. Zámer je taký, aby vybraní žiadatelia mohli čerpať financie od konca marca 2008. Projekt verejneprospešného charakteru sa má realizovať 12 mesiacov.
Správkyňa KNP Katarína Minárová uviedla, že na základe želania donora podporia v grantovom programe \"všetko to, čo robilo Šariš Šarišom\". Pôjde o \"hodnoty a tradície nielen hmatateľné, ale aj nehmatateľné\". Na jeden projekt je určených maximálne 50-tisíc Sk. Očakáva, že žiadateľov môže byť okolo 50.
Žiadateľmi môžu byť neziskové organizácie všetkých právnych foriem, obecné samosprávy, cirkvi, neformálne skupiny občanov a školy, tie však len na projekty v rámci mimoškolských aktivít. Ich sídlo musí byť na území regiónu, ktorý sa kryje s historickými hranicami Šarišskej župy. Ide o súčasné celé okresy Prešov, Sabinov, Bardejov, Svidník, časť okresov Stropkov, Vranov nad Topľou, Gelnica, Stará Ľubovňa a Košice-okolie.
Minárová uviedla, že hodnotiaca komisia vytvorená zo zástupcov KNP, predstaviteľov troch ďalších komunitných nadácií vo Veľkom Šariši, Bardejove a v Lipanoch posúdi nielen to, či je projekt vskutku šarišský (pričom, ak bude na pochybách, prizve si aj odborníkov z rôznych sfér), ale aj to, že nejde o jednorazovú aktivitu, projekt vykonajú dobrovoľníci a získané prostriedky nepoužijú na mzdy, odvody a investície.
Bližšie informácie sú k dispozícii v kancelárii KNP alebo na internetovej stránke na adrese www.knpresov.sk.
Pre KNP je spolupráca s Pivovarmi Topvar prvou, pritom ak bude skúsenosť z tých prvých kontaktov dobrá, je firma pripravená pokračovať v programe a prispieť aj vyššou sumou.
 

Vyberte región